SvD_Bulk_Kempstraat_3

Roggendries-Groenenheuvel

In twee grote binnengebieden in Geel, Groenenheuvel en Roggendries, maken we 14 nieuwe woningen, vlak bij elkaar. De projectgronden zijn een beetje overschotjes, blauwe plekken omgeven door lintbebouwing en achterkanten en gehypothekeerd door rioleringen en smalle toegangswegen. Ze zijn niet echt specifiek, maar worden dat hopelijk ooit wel?

14 Sociale woningen
Geel
2009-2012

Opdrachtgever: Geelse Huisvesting
Stabiliteit: Planet Engineering

inplantingsplannen zonder lijnen

We introduceren vier aparte types, die de klassieke woonverbanden in vraag stellen, met herkenbare kenmerken en nuances en met aandacht voor het niet-gebouwde. Adressen, verbanden en herkenbare fronten? Een doodlopende straat en een buurtplein.

Per site maken we een verstandshuwelijk; een patiowoning met een berging aan de straat & een woning met een dikke voortuin aan een plein. Een koetswoning met een carport en een suburban villa. Variaties op het thema verraden de samenhang en zijn welkom tegengif voor een te klassieke eenheidsworst.

De relatie met het publieke is telkens fundamenteel anders. Collectiviteit wordt zachtjes gestuurd in de aanleg van de publieke ruimte, die een wadi met een speeltuin combineert en gelooft dat een doorsteek tussen tuinen nog steeds een kruiwagenpad kan zijn.

GBM09.500 P-101117 roggendries zuid
GBM09.500 P-101115 groenenheuvel noord
SvD_BULK_Hollestraat buitenaanleg_4
GBM09.600 P-001
GBM09.600 P-002
SvD_BULK_Hollestraat buitenaanleg_5
SvD_BULK_Hollestraat buitenaanleg_12
GBM09.600 S
SvD_Bulk_Hollestraat_4
SvD_BULK_Kempstraat buitenaanleg_5
SvD_BULK_Kempstraat buitenaanleg_1
SvD_Bulk_Hollestraat_2

fotografie Sepp van Dun