Midden, Nieuwe groene wijk, Boechout

Midden

Mixing & Stacking

Bijdrage van Team Vlaams Bouwmeester over Open Oproep Kantoren DDS en Verko, Dendermonde in A+ over de evenwichtsoefening van het verweven van productieactiviteiten en andere functies.

“Het winnende project van BULK architecten en Studio Jan Vermeulen voor een nieuw gebouw voor DDS en Verko in Dendermonde ziet eruit als een potige ruïne, met een elementaire, krachtige opbouw van negen zware, volledig zichtbare, betonnen portieken van vijf etages hoog.”

Project Kantoorgebouw DDS Verko in samenwerking met Studio Jan Vermeulen in A+307 “Mixing & Stacking”.

Kantoorgebouw DDS Verko
Midden

Renaat Braemprijs

Projecten Perenpit-Edwardshof Mortsel en Tripelhuis Deurne zijn genomineerd voor de Renaat Braemprijs!
Stem via onderstaande link uw favoriete project naar de eerste plaats.

De Renaat Braemprijs is de driejaarlijkse architectuurprijs van de provincie Antwerpen. Via een vakjury, publieksjury en publieksstemming worden kwaliteitsvolle projecten bekroond die inzetten op nieuwe woonvormen.

Publieksstemming Renaat Braemprijs
Midden

Fijne feestdagen

BULK wenst je fijne feestdagen en alvast een vrolijk en inspiratievol nieuw jaar!

Onze kantoren zijn gesloten vanaf vrijdag 22 december 2023.
We zijn terug beschikbaar op 8 januari 2024.

beeld Gemeentelijke Sporthal Klein-Boom te Putte, D&B ism Stadsbader

Midden

Silsburg

BULK + LAB-V winnen de ontwerpwedstrijd voor sociaal woningbouwproject Silsburg! 

De toekomstvisie voor het project Silsburg wordt gezien als een verzameling kamers. De aaneenschakeling van deze kamers vormt een nieuw stukje stad waar het fijn is om te vertoeven.

Ontwerpvoorstel voor 45-tal woningen met private en collectieve tuinen in opdracht van Woonhaven Antwerpen geselecteerd voor uitvoering. In samenwerking met IRS Studiebureau.

Midden

Terhaven

Dethier Ontwikkeling lanceert projectwebsite ‘Terhaven’ met informatie en nieuwe beelden voor ons gedeeld project Cadix A4 - Bouwblok gezinsvriendelijk wonen.

Gezinsvriendelijk Woonproject Terhaven
Midden

Eric Henrist

Na een fantastische tijd van twaalf jaar bij BULK architecten, kondigen we met gemengde gevoelens het vertrek van Eric Henrist aan, een gewaardeerde collega en partner in onze vennootschap. Eric begon in 2011 als medewerker bij BULK, als projectarchitect speelde hij hij een cruciale rol in het realiseren van talloze bouwprojecten, zoals grootstadsblok Cadix in Antwerpen, Hof van Roey in Rijkevorsel en De Tuinen in Puurs. 

Als de go-to-guy voor uitvoeringsdossiers, liet hij zich keer op keer van zijn beste kant zien. Zijn pragmatische aanpak, solide technische kennis, goesting om te bouwen en vermogen om complexe problemen met een glimlach op te lossen, maakten van hem een gewaardeerde partner voor collega’s en opdrachtgevers.
Op basis van die waardering, trad hij in 2018 toe als partner. Eric heeft BULK niet alleen een schat aan technische kennis en professioneel talent gebracht, maar ook ontelbare vrolijke momenten. We nemen afscheid van een van de gangmakers van ons team, we gaan zijn gevoel voor humor en gezellige persoonlijkheid missen. 

Vanaf oktober 2023 verlaat Eric ons kantoor, voor een nieuw avontuur bij het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. We zijn dankbaar voor de vele jaren samen en wensen Eric alle succes met zijn nieuwe uitdaging.

Voor alle vragen met betrekking tot zijn projecten of opvolging, gelieve zich te richten tot info@bulkarchitecten.be. We zorgen dat je vraag dan bij de juiste persoon terechtkomt.

Midden

Architectuurwijzer

Vorige donderdag ontvingen Bovenbouw en BULK Architectuurwijzer vzw tijdens hun studiereis door Antwerpen. Alba Tavares en Koen Van Bockstal leiden een groep enthousiaste architecten en andere beroepsgerelateerde professionals rond in de Cadixwijk.

project Cadix
Midden

Stabiel en flexibel

“Stabiel en flexibel”. Artikel over nieuwe hoofdkantoor van SD Worx in Antwerpen bij A+. Een samenwerking tussen BULK architecten en Sergison Bates architects.

Stabiel en flexibel - A+
Midden

Technisch Centrum Rivierenhof

We zijn verheugd te mogen aankondigen dat BULK architecten de wedstrijd voor een nieuw Technisch Centrum in het Rivierenhof heeft gewonnen. Provincie Antwerpen schreef een architectuurwedstrijd uit in opdracht van Provinciale Groendomeinen regio Antwerpen voor een nieuw centrum met werkhuizen, magazijnen en kantoren. Het Technisch Centrum Rivierenhof zal niet alleen de centrale plaats innemen in het Provinciaal Domein Rivierenhof, maar ook binnen haar regio de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA). 

Gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen Mireille Colson licht toe: “Er beweegt veel in het provinciaal domein Rivierenhof. In de loop van de tijd zijn de sportfaciliteiten geclusterd. Voor de toekomst staan nog enkele duurzame investeringen op stapel. Naast een nieuw technisch centrum volgen er in het kasteel restauratiewerken aan het dak en in een tweede fase voorzien we mogelijk een grondige interieurrestauratie. Ook voor het Openluchttheater is een investeringsplan in de maak.” Gedeputeerde voor logistiek Jan De Haes: “Wij hebben er alle vertrouwen in dat BULK architecten onze kernwaarde duurzaamheid zal uitdragen via het nieuw technisch centrum.”

In samenwerking met Bureau Bouwtechniek, IRS en LAND.

Midden

Bouwverlof

De boog kan niet altijd gespannen staan.

Ons kantoor is gesloten van 7 tot en met 30 juli wegens bouwverlof.

BULK architecten wenst je een fijne zomer!