Perenpit

Herontwikkeling site De Perenpit, 23 woningen en co-housing, Mortsel

Perenpit

Van Schoonhoven

Huiselijkheid die tegen een stootje kan. Artikel over dag- en nachtopvangcentrum voor daklozen Pension van Schoonhoven in Architraaf/Architrave n° 201.

Pension van Schoonhoven
Perenpit

INBO

BULK ontving op 4 oktober de architecten en stedenbouwkundigen van INBO tijdens hun studiereis door Vlaanderen met Antwerpen en Park Groot Schijn als eerste halte. Koen Van Bockstal en Jasper Ponjee geven tekst en uitleg bij de stedenbouwkundige geschiedenis en architectuur van de stad Antwerpen.

Perenpit

Wijkmotor

Lezing Koen Van Bockstal over de Renovatietoolbox - Schrijverswijk op de studiedag Wijkmotor georganiseerd door AR-TUR. In het Kempenlab Wijkrenovatie gaat AR-TUR aan de slag rond de verduurzaming van (sociale) woonwijken.
1/10/2019 Cultuurhuis De Warande, Turnhout

Schrijverswijk
Perenpit

De Madieliefjes

Vrijdag 27 september werd Kinderdagverblijf De Madieliefjes in Machelen-Diegem feestelijk ingehuldigd. Binnenkort gaan we nog eens ter plekke voor een fotorondje van de hele site.

Dorpskern Machelen
Perenpit

Schrijverswijk

BULK, BUUR en BAS winnen de ontwerpwedstrijd Open Oproep 3609 Schrijverswijk!
Ontwerpvoorstel voor de sociale woonwijk te Zwijndrecht in opdracht van Woonpunt Schelde-Rupel.

Schrijverswijk
Perenpit

A+ 279 SCHOOLS

Het scholennummer van A+ gaat na wat de ‘meest geslaagde’ trajecten en projecten zijn en onderzoekt hoe nieuwe pedagogische programma’s zich vertalen in de architectuur. Artikel over kleuter- en lagere school Het Vliegertje in A+ 279 SCHOOLS.

Het Vliegertje
Perenpit

Cadix B'6

BULK en General Architecture zijn geselecteerd voor het uitwerken van een ontwerpvoorstel voor het gebouwenblok Cadix B’6. AG Vespa schrijft een wedstrijd uit voor het ontwerp van een levendige hub / baken op dit strategisch gelegen bouwblok aan de ingang van de Cadixwijk.

Perenpit

Festival van de Architectuur

BULK doet mee aan het Festival van de Architectuur en de Dag van de Architectuur.
Op 22 september kan je vier projecten en ons kantoorgebouw bezoeken. Komt dat zien!

Info en inschrijvingen via volgende links :

D/a : Boechout Midden
D/a : Het Halfdiep
D/a : Het Vliegertje
D/a : Pension Van Schoonhoven

D/a : BULK architecten
Perenpit

Meesterproef 2019

Tom Vermeylen zal De Meesterproef van de Vlaamse Bouwmeester begeleiden. 

Met de Meesterproef wil het Team Vlaams Bouwmeester, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen recent afgestudeerde architecten en beloftevolle jonge kunstenaars de kans bieden om een publieke opdracht te realiseren. 

Meesterproef 2019 Sociaal Wonen – Ontwerpend onderzoek naar alternatieve woonvormen voor alleenstaande senioren in opdracht van De Ideale Woning.

Meesterproef 2019
Perenpit

kntxtr

Interview over ontwerpbureau BULK architecten in Kontextur.

Kontextur