Vrouwenstraat, Wondelgem

Építészfórum

Variaties op herhaling - een sociaal woonblok in Antwerpen” Artikel over bouwblok Eric Sasse met 120 sociale woningen bij Építészfórum.hu (Hongaars) als onderdeel van de themaweek ‘Housing’.

Építészfórum (Hongaars)

Brandweer Lillo

Hoera! We zijn super blij met de selectie als laureaat voor de nieuwe Brandweerkazerne Post Lillo. AG VESPA schreef een architectuurwedstrijd uit in opdracht van Brandweer Zone Antwerpen.

Hand in hand met het uitzoeken van de opdracht, onderzochten we een lange smalle strook, die zowel breed is in gebruik als in concept. Het conglomeraat van zowel bestaande als nieuwe bouwdelen krijgt een eigen gezicht en wordt ingebed in het havenlandschap. We zoeken naar een complexe, maar sterke figuur met een duidelijke vormentaal, die hopelijk groter wordt dan de som der delen. In samenwerking met LAB-V en IRS Studiebureau.

Arena Victoria

BULK-WIT & KARUUR architecten zijn apetrots met de selectie als ontwerpers voor de noordrand van de Arenawijk in Deurne. Deze unieke plek krijgt de komende jaren een volledige make-over. Dit bijzonder deel van de stad is gesitueerd op de footprint van een voormalig fort en wordt vooral gekenmerkt door de Arenahal, een centrale groene ruimte en het uitzonderlijk patrimonium van de modernistische Antwerpse architect Renaat Braem en de verfijnde brutalistische urban villa’s van Lode Wouters-Fons Mostien & Boud Rombouts. Het eerder opgemaakte inrichtingsplan van ons team ism CLUSTER  bepaalde al de stedenbouwkundige principes van de herontwikkeling tot een autoluwe groen wijk. 

De 148 sociale woningen van Woonhaven Antwerpen in de noordrand zijn in slechte staat en worden afgebroken. Ook het stedelijk zwembad wordt gesloopt. Voor de architectuuropdracht van circa 289 nieuwe sociale wooneenheden werd een ontwerpwedstrijd georganiseerd.

Download persbericht

Perenpit

“Elk appartement als een unieke thuis”. Artikel over woningbouwproject Edwardshof Mortsel in Bouwen Aan Vlaanderen. De herontwikkeling voormalige schoolsite ‘De Perenpit’ met 26 woningen en co-housing is in bijna afgerond.

Perenpit

Zien en gezien worden

“Zien en gezien worden”. Artikel over nieuwe hoofdkantoor van DDS in Dendermonde bij A+. Een samenwerking tussen BULK architecten en Studio Jan Vermeulen.

Zien en gezien worden - A+

Belgian Building Awards

Project Tripelhuis is genomineerd voor Belgian Building Awards 2023 in de categorie 3-2-1-Façade. Op een dubbel kavel in Deurne bouwden we een groot huis met drie woningen voor twee opdrachtgevers. Eén van de opdrachtgevers woont in de grondgebonden gezinswoning aan de tuin. Twee compacte appartementen erboven worden verhuurd.

De 3-2-1-Façadeaward focust zich op koppelwoningen die op innovatieve wijze erin slagen om ondanks de beperkte afmetingen en ondanks het beperkt aantal gevels toch een maximale woonkwaliteit te realiseren met veel aandacht voor daglicht en privacy. 

Belgian Building Awards

Nieuwe Werven

Met het nieuwe jaar begint ook de uitvoering van twee bouwprojecten. In het Puurs start de eerste fase van De Tuinen, de ontwikkeling van een gemengd project met 100 woningen en commerciële ruimtes in opdracht van Van Roey Vastgoed. In Turnhout bouwen we met sociale huisvestingsmaatschappij De Ark 42 sociale woningen op de site Nieuwe Erven.

Een vrolijk en inspiratievol nieuw jaar!

BULK wenst je fijne feestdagen en alvast een vrolijk en inspiratievolnieuw jaar!

Onze kantoren zijn gesloten vanaf vrijdag 23 december 2022.
We zijn terug beschikbaar op 9 januari 2023.

foto Stany Dederen - Technische Dienst Blankenberge - 2007

RES Awards

Grootstadsblok Cadix A5 is genomineerd voor de RES Awards in de categorie Wonen. Voorafgaand aan de ceremonie op 16 februari 2023 zal een professionele en onafhankelijke jury, bestaande uit top vastgoedprofessionals en architecten, stemmen voor een winnaar in elke categorie. Een samenwerking met Bovenbouw architectuur en Sergison Bates architects.

RES Awards