Blancefloerlaan West, 122 sociale woningen & commerciële ruimtes voor Woonhaven Antwerpen, Linkeroever Antwerpen

Blancefloerlaan West

Eric Henrist

Na een fantastische tijd van twaalf jaar bij BULK architecten, kondigen we met gemengde gevoelens het vertrek van Eric Henrist aan, een gewaardeerde collega en partner in onze vennootschap. Eric begon in 2011 als medewerker bij BULK, als projectarchitect speelde hij hij een cruciale rol in het realiseren van talloze bouwprojecten, zoals grootstadsblok Cadix in Antwerpen, Hof van Roey in Rijkevorsel en De Tuinen in Puurs. 

Als de go-to-guy voor uitvoeringsdossiers, liet hij zich keer op keer van zijn beste kant zien. Zijn pragmatische aanpak, solide technische kennis, goesting om te bouwen en vermogen om complexe problemen met een glimlach op te lossen, maakten van hem een gewaardeerde partner voor collega’s en opdrachtgevers.
Op basis van die waardering, trad hij in 2018 toe als partner. Eric heeft BULK niet alleen een schat aan technische kennis en professioneel talent gebracht, maar ook ontelbare vrolijke momenten. We nemen afscheid van een van de gangmakers van ons team, we gaan zijn gevoel voor humor en gezellige persoonlijkheid missen. 

Vanaf oktober 2023 verlaat Eric ons kantoor, voor een nieuw avontuur bij het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. We zijn dankbaar voor de vele jaren samen en wensen Eric alle succes met zijn nieuwe uitdaging.

Voor alle vragen met betrekking tot zijn projecten of opvolging, gelieve zich te richten tot info@bulkarchitecten.be. We zorgen dat je vraag dan bij de juiste persoon terechtkomt.

Blancefloerlaan West

Architectuurwijzer

Vorige donderdag ontvingen Bovenbouw en BULK Architectuurwijzer vzw tijdens hun studiereis door Antwerpen. Alba Tavares en Koen Van Bockstal leiden een groep enthousiaste architecten en andere beroepsgerelateerde professionals rond in de Cadixwijk.

project Cadix
Blancefloerlaan West

Stabiel en flexibel

“Stabiel en flexibel”. Artikel over nieuwe hoofdkantoor van SD Worx in Antwerpen bij A+. Een samenwerking tussen BULK architecten en Sergison Bates architects.

Stabiel en flexibel - A+
Blancefloerlaan West

Technisch Centrum Rivierenhof

We zijn verheugd te mogen aankondigen dat BULK architecten de wedstrijd voor een nieuw Technisch Centrum in het Rivierenhof heeft gewonnen. Provincie Antwerpen schreef een architectuurwedstrijd uit in opdracht van Provinciale Groendomeinen regio Antwerpen voor een nieuw centrum met werkhuizen, magazijnen en kantoren. Het Technisch Centrum Rivierenhof zal niet alleen de centrale plaats innemen in het Provinciaal Domein Rivierenhof, maar ook binnen haar regio de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA). 

Gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen Mireille Colson licht toe: “Er beweegt veel in het provinciaal domein Rivierenhof. In de loop van de tijd zijn de sportfaciliteiten geclusterd. Voor de toekomst staan nog enkele duurzame investeringen op stapel. Naast een nieuw technisch centrum volgen er in het kasteel restauratiewerken aan het dak en in een tweede fase voorzien we mogelijk een grondige interieurrestauratie. Ook voor het Openluchttheater is een investeringsplan in de maak.” Gedeputeerde voor logistiek Jan De Haes: “Wij hebben er alle vertrouwen in dat BULK architecten onze kernwaarde duurzaamheid zal uitdragen via het nieuw technisch centrum.”

In samenwerking met Bureau Bouwtechniek, IRS en LAND.

Blancefloerlaan West

Bouwverlof

De boog kan niet altijd gespannen staan.

Ons kantoor is gesloten van 7 tot en met 30 juli wegens bouwverlof.

BULK architecten wenst je een fijne zomer!

Blancefloerlaan West

Bouwen met Baksteen

Artikel over Tripelhuis Deurne in Bouwen met Baksteen 182. Prachtige beelden door Studio Claerhout.

Tripelhuis Deurne
Blancefloerlaan West

Jeugdkamer Park Groot Schijn

Jeugdkamer Park Groot Schijn Deurne opgeleverd. Een eigen plek voor de verschillende jeugdverenigingen rond de historische Master Schmid-hoeve. In een volgende fase zal op deze site de Scinthoeve gerenoveerd worden tot polyvalent jeugdhuis en fuifzaal. Een eerste reeks foto's is te bekijken op de website van AG VESPA.

AG VESPA - Jeugdkamer Park Groot Schijn
Blancefloerlaan West

Stedelijk wonen aan het water

“Het monumentale werd opnieuw huiselijk, tactiel en zintuiglijk gemaakt.” Artikel over fase 1 Handelsdok West met Palazzo Stapelplein in Wienerberger Innovate n°13, juni 2023.

Handelsdok West
Blancefloerlaan West

Építészfórum

Variaties op herhaling - een sociaal woonblok in Antwerpen” Artikel over bouwblok Eric Sasse met 120 sociale woningen bij Építészfórum.hu (Hongaars) als onderdeel van de themaweek ‘Housing’.

Építészfórum (Hongaars)
Blancefloerlaan West

Brandweer Lillo

Hoera! We zijn super blij met de selectie als laureaat voor de nieuwe Brandweerkazerne Post Lillo. AG VESPA schreef een architectuurwedstrijd uit in opdracht van Brandweer Zone Antwerpen.

Hand in hand met het uitzoeken van de opdracht, onderzochten we een lange smalle strook, die zowel breed is in gebruik als in concept. Het conglomeraat van zowel bestaande als nieuwe bouwdelen krijgt een eigen gezicht en wordt ingebed in het havenlandschap. We zoeken naar een complexe, maar sterke figuur met een duidelijke vormentaal, die hopelijk groter wordt dan de som der delen. In samenwerking met LAB-V en IRS Studiebureau.