BRAEMPRAAT

BRAEMPRAAT - Het lelijkste land ter wereld, decor, 2018

BRAEMPRAAT

Toolbox Dorpse Architectuur

Op vrijdag 22 oktober presenteert AR-TUR de Toolbox Dorpse Architectuur in OC Kasterlee.

Van de Kempen tot de kust veranderen de dorpen razendsnel. Een golf van appartementsgebouwen rolt over het land en maakt ook in kleine dorpse kernen een steeds groter deel van het woonaanbod uit. De verblijfskwaliteit in en rond de gebouwen in het dorp verdwijnt.

De Toolbox Dorpse Architectuur presenteert een ruime selectie van inspirerende voorbeelden op maat van het dorp. Het boek biedt ontwerpinstrumenten aan in de vorm van dorpse ‘figuren’ en ‘tactieken’ voor het wonen in meervoud. En het schetst de randvoorwaarden voor een goed proces. Midden Boechout is een van de projectverhalen in de publicatie.

Inschrijvingen voorstelling & voorverkoop publicatie via AR-TUR.

Midden Boechout
BRAEMPRAAT

Lezing Gezinsvriendelijk én gestapeld wonen

In het kader van de expo ‘Housing Apart Together’ organiseert Architectuurwijzer samen met stad Antwerpen en AG Vespa een aantal thematische lezingenavonden. Op woensdag 10 november is het thema ‘Gezinsvriendelijk én gestapeld wonen’. In Vlaanderen wordt de woning met eigen tuin beschouwd als de meest ideale vorm voor wonen met kinderen. Tijdens deze lezingenavond tonen we dat gestapelde woonprojecten ook een fijne thuis voor gezinnen met kinderen kunnen bieden. Lezing door Ninke Happel en Koen Van Bockstal.

Lezingenavond ‘Gezinsvriendelijk én gestapeld wonen’
Woensdag 10/11/2021, 19u - Universiteit Antwerpen, S.R001 = Stadscampus gebouw RStadscampus gebouw R
Verplicht inschrijven via deze link.

Gezinsvriendelijk én gestapeld wonen
BRAEMPRAAT

Dag van de Architectuur

BULK doet ook dit jaar mee aan de Dag van de Architectuur. Op zondag 17 oktober kan je twee projecten en ons kantoorgebouw bezoeken. Komt dat zien!

Info en inschrijvingen via volgende links :

D/a : Boechout Midden
D/a : Pension Van Schoonhoven
D/a : kantoor BULK architecten

BRAEMPRAAT

Scholen voor de toekomst

Op initiatief van groep Van Roey ontwikkelde de VUB-onderzoeksgroep Architectural Engineering een praktische gids voor opdrachtgevers en ontwerpers die duurzame en circulaire schoolgebouwen willen realiseren.

De handleiding helpt opdrachtgevers en ontwerpers op weg naar duurzame en circulaire scholenbouw. Voorbeeldproject Het Vliegertje – Design&Build kleuter- en lagere school i.s.m. Van Roey - illustreert de geambieerde circulaire ontwerpkwaliteiten.

Gids: Scholen voor de toekomst
BRAEMPRAAT

Start Paalstraat

Start uitvoering project Paalstraat. Artikel in GVA over de bouw van het notariaat en 17 woningen te Schoten.

Artikel in GVA
BRAEMPRAAT

Domesticating the Public

De Architecture Foundation en Brickworks Vande Moortel presenteren een serie lezingen die ingaan op de ontwikkeling van bepaalde steden. De stad Antwerpen staat centraal in een eerste reeks films. Deze reeks, die tot stand kwam met steun van het Vlaams Architectuurinstituut en Flanders House, zal zowel films bevatten over recente gebouwen in Antwerpen als stadsbrede thema's.

Lezing van Koen Van Bockstal over drie projecten die BULK architecten ontwierp in Antwerpen: Dag- en nachtopvangcentrum voor daklozen Pension Van Schoonhoven, geïntegreerd kleuter- en huisvestingsproject Madeleine en Bouwblok gezinsvriendelijk wonen Cadix A4.

Bekijk de film
BRAEMPRAAT

Bouwteams

Interview met Tom Vermeylen over Sociaal woningbouwproject Eric Sasse, samenwerken in bouwteam, BULK architecten en gedeelde visies op bouwen bij aannemer Houben.

interview Houben
BRAEMPRAAT

Bouwverlof

De boog kan niet altijd gespannen staan. Ons kantoor is gesloten van 9 juli tot en met 1 augustus wegens bouwverlof. BULK architecten wenst je een fijne zomer!

BRAEMPRAAT

Housing Apart Together

De expo Housing Apart Together, een initiatief van Architectuurwijzer, krijgt onder impuls van Atelier stadsbouwmeester, AG Vespa en Woonregie van de stad Antwerpen een Antwerpse editie met extra aandacht voor het gezinsvriendelijk wonen, het samenwonen met senioren en de wooncoöperatie als alternatief eigenaarsmodel. Ter gelegenheid hiervan is de expo aangevuld met zes nieuwe Antwerpse collectieve woonprojecten, waaronder project Cadix A4 - Shengenplein.

Bar Paniek, Kattendijkdok-Oostkaai, Antwerpen
Vrijdag 2 juli t.e.m. zondag 31 oktober 2021
Elke dag open van 11 tot 23 uur – gratis toegang

Housing Apart Together
BRAEMPRAAT

expert meeting CONSTRUCT

In het kader van Bouwmeester Label 021 houden we vandaag een expert meeting in deSingel. Jasper Ponjee gaat namens BULK architecten met experts in gesprek over hoe we robuuste, open gebouwen kunnen realiseren.

Experts: Katrijn Apostel, stad Antwerpen - Oana Bogdan, Bogdan & Van Broeck architecten - Kristiaan Borret, bouwmeester van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - Filip Canfyn, Rebel Group - Sofie de Caigny, Vlaams Architectuurinstituut - Steven Decloedt & Jana Burman, AG Vespa - Catherine Pyck & Alexander Dierendonck, Dierendonckblanke architecten - Dirk Jaspaert, BAS - Toon Manders, Miss Miyagi - Jona Michiels, Groep Van Roey - Mario Rinke, Universiteit Antwerpen - Philip Rubbens, Revive - Luc van de Vondel, IRS Studiebureau - Tom Vermeylen, BULK architecten - Jan Verrelst, AWG architecten - Erik Wieërs & Céline Oosterlynck, Team Vlaams Bouwmeester

Gespreksleider: Edith Wouters

BWMSTR LABEL 021