UYL16.500 M-160830-f 2 - Copy

Uyttenhove

De bloemengemeente Lochristi heeft grote behoefte aan nieuwe accommodaties voor haar bloeiende sport- en verenigingsleven. In een vlak, suburbaan landschap van kassen, hallen en verkavelingen ontwerpen we een multifunctioneel gebouw dat het midden houdt tussen een groot huis en een boerenschuur.

Polyvalent centrum
Besloten wedstrijd Open Oproep - Laureaat
Lochristi
2016-

Opdrachtgever: Gemeente Lochristi
Technieken: Ingenium
Stabiliteit:
 IRS
Akoestiek: Bureau de Fonseca
Landschap: Stefan Morael

UYL08.100-091023-render copy - Copy
UYL16.500 G-180125
IMG_9129
UYL16.500 P-180123 zaal
UYL16.600 P01
UYL16.600 P00
UYL16.300 3D-170509 bar en foyer - Copy
UYL16.600 P02
UYL16.500 M 160831 overzicht02 - Copy

Het gebouw combineert functionele, praktische en organisatorische kwaliteiten met een hoge belevingswaarde. Compactheid, oriëntatie, akoestiek en energetische eisen zijn bepalende factoren voor de opbouw. We opteren voor een helder en leesbaar gebouw, dat toch de nodige ruimtelijke verrassingen in zich draagt. En overal daglicht. Een publiek (passief)huis dat zijn bewoners en gebruikers uitdaagt en verwelkomt, dat inclusief is.

Iedere deelfunctie krijgt een eigen karakter: de sporthal met gelamineerde houten liggers en houten plafond, verzonken in het landschap; de polyvalente zaal met betonnen cassetteplafond en lage galerijen voor exposities; het café met licht stalen vlinderdak en de foyer met sculpturale gemetselde wanden.

UYL16.500 P-170307 sporthal tribune_v4
UYL16.500 M-180823-th 4
UYL16.500 M-180823-b 2
UYL16.500 M-180823-sh 1
IMG_2400