Cadix A4

De line up van hoogstaande architectuur in de Antwerpse Cadixwijk zal over enige tijd een passende aanvulling krijgen met het woongebouw Terhaven van het Antwerpse bureau BULK architecten en het bureau General Architecture uit Stockholm.” Artikel over Cadix A4 door Architectenweb.

Architectenweb.nl (Dutch)

ARC24 Awards

Project Eric Sasse voor Woonhaven Antwerpen is ge-longlist voor de ARC22 Architectuur Award.

De ARC24 Architectuur Award wordt toegekend aan een recent gerealiseerd project dat architectonisch vernieuwend is, een kleine voetafdruk heeft of een energie-positieve bijdrage levert. Doel van de prijs is om een spaarzame omgang met materialen en energiebronnen te promoten als integraal onderdeel van een goed architectonisch ontwerp. Een ontwerp dat zich bovendien voegt in de bestaande gebouwde omgeving.

ARC24 Awards

Start werken CADIX A4

BULK Architecten en General Architecture slaan handen in elkaar voor gezinsvriendelijk bouwproject met ruime woonsten en glijbaan richting binnentuin. Antwerps Schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder heeft het langverwachte startschot gegeven voor de werken van het meest gezinsvriendelijke bouwproject van Antwerpen. In 2019 werd door AG Vespa een wedstrijd uitgeschreven voor een project dat zich zou richten op een gezinsvriendelijke ontwikkeling in de opkomende Cadix-wijk. Van de 27 inzendingen sloot het voorstel van het Limburgse familiebedrijf Dethier, naar een ontwerp van het Antwerpse bureau BULK Architecten en General Architecture uit Zweden het best aan bij de visie van de stad en de buurt.

Artikel naar aanleiding van de start van de werken aan project Cadix A4 bij Architectura.

Artikel Architectura.be

Mixing & Stacking

Bijdrage van Team Vlaams Bouwmeester over Open Oproep Kantoren DDS en Verko, Dendermonde in A+ over de evenwichtsoefening van het verweven van productieactiviteiten en andere functies.

“Het winnende project van BULK architecten en Studio Jan Vermeulen voor een nieuw gebouw voor DDS en Verko in Dendermonde ziet eruit als een potige ruïne, met een elementaire, krachtige opbouw van negen zware, volledig zichtbare, betonnen portieken van vijf etages hoog.”

Project Kantoorgebouw DDS Verko in samenwerking met Studio Jan Vermeulen in A+307 “Mixing & Stacking”.

Lees het artikel in A+

Renaat Braemprijs

Projecten Perenpit-Edwardshof Mortsel en Tripelhuis Deurne zijn genomineerd voor de Renaat Braemprijs!
Stem via onderstaande link uw favoriete project naar de eerste plaats.

De Renaat Braemprijs is de driejaarlijkse architectuurprijs van de provincie Antwerpen. Via een vakjury, publieksjury en publieksstemming worden kwaliteitsvolle projecten bekroond die inzetten op nieuwe woonvormen.

Publieksstemming Renaat Braemprijs
231221-KERST

Fijne feestdagen

BULK wenst je fijne feestdagen en alvast een vrolijk en inspiratievol nieuw jaar!

Onze kantoren zijn gesloten vanaf vrijdag 22 december 2023.
We zijn terug beschikbaar op 8 januari 2024.

beeld Gemeentelijke Sporthal Klein-Boom te Putte, D&B ism Stadsbader

231215-WHS21-win

Silsburg

BULK + LAB-V winnen de ontwerpwedstrijd voor sociaal woningbouwproject Silsburg! 

De toekomstvisie voor het project Silsburg wordt gezien als een verzameling kamers. De aaneenschakeling van deze kamers vormt een nieuw stukje stad waar het fijn is om te vertoeven.

Ontwerpvoorstel voor 45-tal woningen met private en collectieve tuinen in opdracht van Woonhaven Antwerpen geselecteerd voor uitvoering. In samenwerking met IRS Studiebureau.

Terhaven

Dethier Ontwikkeling lanceert projectwebsite ‘Terhaven’ met informatie en nieuwe beelden voor ons gedeeld project Cadix A4 - Bouwblok gezinsvriendelijk wonen.

Gezinsvriendelijk Woonproject Terhaven
230926-ERIC

Eric Henrist

Na een fantastische tijd van twaalf jaar bij BULK architecten, kondigen we met gemengde gevoelens het vertrek van Eric Henrist aan, een gewaardeerde collega en partner in onze vennootschap. Eric begon in 2011 als medewerker bij BULK, als projectarchitect speelde hij hij een cruciale rol in het realiseren van talloze bouwprojecten, zoals grootstadsblok Cadix in Antwerpen, Hof van Roey in Rijkevorsel en De Tuinen in Puurs. 

Als de go-to-guy voor uitvoeringsdossiers, liet hij zich keer op keer van zijn beste kant zien. Zijn pragmatische aanpak, solide technische kennis, goesting om te bouwen en vermogen om complexe problemen met een glimlach op te lossen, maakten van hem een gewaardeerde partner voor collega’s en opdrachtgevers.
Op basis van die waardering, trad hij in 2018 toe als partner. Eric heeft BULK niet alleen een schat aan technische kennis en professioneel talent gebracht, maar ook ontelbare vrolijke momenten. We nemen afscheid van een van de gangmakers van ons team, we gaan zijn gevoel voor humor en gezellige persoonlijkheid missen. 

Vanaf oktober 2023 verlaat Eric ons kantoor, voor een nieuw avontuur bij het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. We zijn dankbaar voor de vele jaren samen en wensen Eric alle succes met zijn nieuwe uitdaging.

Voor alle vragen met betrekking tot zijn projecten of opvolging, gelieve zich te richten tot info@bulkarchitecten.be. We zorgen dat je vraag dan bij de juiste persoon terechtkomt.

Architectuurwijzer

Vorige donderdag ontvingen Bovenbouw en BULK Architectuurwijzer vzw tijdens hun studiereis door Antwerpen. Alba Tavares en Koen Van Bockstal leiden een groep enthousiaste architecten en andere beroepsgerelateerde professionals rond in de Cadixwijk.

project Cadix