Stabiel en flexibel

“Stabiel en flexibel”. Artikel over nieuwe hoofdkantoor van SD Worx in Antwerpen bij A+. Een samenwerking tussen BULK architecten en Sergison Bates architects.

Stabiel en flexibel - A+
TCR22.500-100

Technisch Centrum Rivierenhof

We zijn verheugd te mogen aankondigen dat BULK architecten de wedstrijd voor een nieuw Technisch Centrum in het Rivierenhof heeft gewonnen. Provincie Antwerpen schreef een architectuurwedstrijd uit in opdracht van Provinciale Groendomeinen regio Antwerpen voor een nieuw centrum met werkhuizen, magazijnen en kantoren. Het Technisch Centrum Rivierenhof zal niet alleen de centrale plaats innemen in het Provinciaal Domein Rivierenhof, maar ook binnen haar regio de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA). 

Gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen Mireille Colson licht toe: “Er beweegt veel in het provinciaal domein Rivierenhof. In de loop van de tijd zijn de sportfaciliteiten geclusterd. Voor de toekomst staan nog enkele duurzame investeringen op stapel. Naast een nieuw technisch centrum volgen er in het kasteel restauratiewerken aan het dak en in een tweede fase voorzien we mogelijk een grondige interieurrestauratie. Ook voor het Openluchttheater is een investeringsplan in de maak.” Gedeputeerde voor logistiek Jan De Haes: “Wij hebben er alle vertrouwen in dat BULK architecten onze kernwaarde duurzaamheid zal uitdragen via het nieuw technisch centrum.”

In samenwerking met Bureau Bouwtechniek, IRS en LAND.

1200w

Bouwverlof

De boog kan niet altijd gespannen staan.

Ons kantoor is gesloten van 7 tot en met 30 juli wegens bouwverlof.

BULK architecten wenst je een fijne zomer!

Bouwen met Baksteen

Artikel over Tripelhuis Deurne in Bouwen met Baksteen 182. Prachtige beelden door Studio Claerhout.

Tripelhuis Deurne

TRIPELHUIS-BMB182

Jeugdkamer Park Groot Schijn

Jeugdkamer Park Groot Schijn Deurne opgeleverd. Een eigen plek voor de verschillende jeugdverenigingen rond de historische Master Schmid-hoeve. In een volgende fase zal op deze site de Scinthoeve gerenoveerd worden tot polyvalent jeugdhuis en fuifzaal. Een eerste reeks foto's is te bekijken op de website van AG VESPA.

AG VESPA - Jeugdkamer Park Groot Schijn

Stedelijk wonen aan het water

“Het monumentale werd opnieuw huiselijk, tactiel en zintuiglijk gemaakt.” Artikel over fase 1 Handelsdok West met Palazzo Stapelplein in Wienerberger Innovate n°13, juni 2023.

Handelsdok West

Építészfórum

Variaties op herhaling - een sociaal woonblok in Antwerpen” Artikel over bouwblok Eric Sasse met 120 sociale woningen bij Építészfórum.hu (Hongaars) als onderdeel van de themaweek ‘Housing’.

Építészfórum (Hongaars)
230508-BWL22-WIN

Brandweer Lillo

Hoera! We zijn super blij met de selectie als laureaat voor de nieuwe Brandweerkazerne Post Lillo. AG VESPA schreef een architectuurwedstrijd uit in opdracht van Brandweer Zone Antwerpen.

Hand in hand met het uitzoeken van de opdracht, onderzochten we een lange smalle strook, die zowel breed is in gebruik als in concept. Het conglomeraat van zowel bestaande als nieuwe bouwdelen krijgt een eigen gezicht en wordt ingebed in het havenlandschap. We zoeken naar een complexe, maar sterke figuur met een duidelijke vormentaal, die hopelijk groter wordt dan de som der delen. In samenwerking met LAB-V en IRS Studiebureau.

Arena Victoria

BULK-WIT & KARUUR architecten zijn apetrots met de selectie als ontwerpers voor de noordrand van de Arenawijk in Deurne. Deze unieke plek krijgt de komende jaren een volledige make-over. Dit bijzonder deel van de stad is gesitueerd op de footprint van een voormalig fort en wordt vooral gekenmerkt door de Arenahal, een centrale groene ruimte en het uitzonderlijk patrimonium van de modernistische Antwerpse architect Renaat Braem en de verfijnde brutalistische urban villa’s van Lode Wouters-Fons Mostien & Boud Rombouts. Het eerder opgemaakte inrichtingsplan van ons team ism CLUSTER  bepaalde al de stedenbouwkundige principes van de herontwikkeling tot een autoluwe groen wijk. 

De 148 sociale woningen van Woonhaven Antwerpen in de noordrand zijn in slechte staat en worden afgebroken. Ook het stedelijk zwembad wordt gesloopt. Voor de architectuuropdracht van circa 289 nieuwe sociale wooneenheden werd een ontwerpwedstrijd georganiseerd.

Download persbericht

Perenpit

“Elk appartement als een unieke thuis”. Artikel over woningbouwproject Edwardshof Mortsel in Bouwen Aan Vlaanderen. De herontwikkeling voormalige schoolsite ‘De Perenpit’ met 26 woningen en co-housing is in bijna afgerond.

Perenpit